A. Cañete: “Modernitzarem i millorarem PIMEC per seguir donant resposta a les necessitats de les pimes i els autònoms, situant-los en el pont de comandament”

Defensa l’activisme empresarial com el catalitzador que ha de situar les empreses de tots els sectors i territoris en el pont de comandament a través d’un capitalisme inclusiu.

Els membres de la candidatura posen de manifest la necessitat que PIMEC continuï desenvolupant la seva tasca “només al servei de les empreses” per aconseguir un marc de relacions laborals amb flexiseguretat, fer créixer el comerç, enfortir els territoris i implantar els ODS, entre altres qüestions.   

Barcelona, 19 de febrer de 2021. El candidat a les eleccions de PIMEC del pròxim 23 de febrer, Antoni Cañete, ha assegurat avui que la seva candidatura planteja “un canvi de model i governança per modernitzar i millorar l’entitat amb l’objectiu de seguir donant resposta a les necessitats del teixit productiu i ajudar-lo a assolir els reptes que ha plantejat la pandèmia i els desafiaments del futur”. En un acte virtual de campanya dirigit als socis i sòcies de PIMEC, ha defensat l’activisme empresarial com el catalitzador que ha de situar les empreses de tots els sectors i territoris en el pont de comandament a través d’un capitalisme inclusiu. A més, ha insistit en la necessitat d’evitar la instrumentalització i la perversió de les entitats, tot recordant que “PIMEC és un agent social i econòmic que només ha de servir i representar els interessos de les pimes i dels autònoms”.

En la seva intervenció, l’empresària Emma Gumbert ha explicat el marc català de relacions laborals amb flexiseguretat, proposat al programa electoral d’Activisme Empresarial: “Volem aconseguir un equilibri entre la flexibilitat i la seguretat a través del diàleg social i la negociació col·lectiva, representant tots els sectors i amb l’objectiu d’aconseguir un mercat de plena ocupabilitat i d’assolir els reptes presents i futurs”.

Per part seva, Àlex Goñi ha parlat de la necessitat de preservar i fer créixer el model català de comerç i restauració, tot afegint que “PIMEC fa anys que empara i ajuda els comerciants i volem que la patronal segueixi representant i defensant així de bé els interessos del petit comerç. Recuperarem el dinamisme del comerç de proximitat i seguirem aportant valor afegit”.

A continuació, Pere Cornellà ha fet una aposta per enfortir els municipis, les comarques, el conjunt de Catalunya i més enllà. En aquest sentit, ha recordat que el nostre país “és un territori molt ric, emprenedor i amb molta capacitat”. Per això, veu una gran oportunitat de “desplegar els territoris amb la nova PIMEC de l’Activisme Empresarial per potenciar les comarques i arribar fins a l’últim racó, coneixent totes les realitats i comptant amb eines avançades per dirigir-nos en una sola direcció d’objectiu comú: que les pimes i els autònoms generin riquesa i segueixin creant ocupació”.

Durant el seu discurs, Mireia Cammany ha posat de manifest la voluntat de la candidatura ha l’hora de defensar una Catalunya més igualitària, diversa, cohesionada i sostenible gràcies a les contribucions de les empreses. L’empresària ha dit que “fa anys que PIMEC promou l’Agenda 2030 i els seus ODS dins el teixit productiu i de la mateixa entitat”. Així mateix, ha defensat seguir treballant en aquesta línia per aconseguir, també a través de l’activitat empresarial, una societat més justa i un món més respectuós amb el medi ambient.

En darrer lloc, la trobada digital conduïda pel cap de campanya Jacint Soler, la qual ha comptat amb la participació de més de 100 empresaris i empresàries, ha finalitzat amb un torn obert de paraules per als socis i sòcies de PIMEC. En resposta a algunes preguntes, Antoni Cañete ha apostat per seguir fent compatible la continuïtat de l’activitat econòmica amb les màximes garanties per a la prevenció i la seguretat de la salut de les persones.  D’altra banda, s’ha compromès ha seguir lluitant perquè els diferents Governs tinguin més sensibilitat empresarial; i ha assegurat sobre els actes i els cursos de PIMEC que “la formació i la informació són elements fonamentals perquè les pimes i els autònoms disposin de les eines que els permetran créixer, ser més competitives i, fins i tot, sobreviure a crisi econòmiques com la que vivim actualment”.