Candidat

Antoni Cañete - Candidat a la presidència de PIMEC

Antoni Cañete

Nascut a Barcelona l’any 1963, Antoni Cañete lidera la candidatura ‘Activisme empresarial’ que concorre a les eleccions de PIMEC del pròxim 23 de febrer. Des de l’any 2006 ha ocupat la secretaria general de PIMEC assolint fites molt importants com la millora de la representativitat de les pimes a Catalunya,  i ha liderat diverses mobilitzacions de pimes, fent palesa la seva aposta per l’activisme empresarial.

 Nous reptes
Antoni Cañete es presenta amb força i determinació per liderar des de la presidència de PIMEC la sortida d’aquesta crisi sense precedents en que es troba el país arran de la Covid-19, situant les pimes i els autònoms en el pont de comandament de les polítiques dels pròxims anys. Les empreses necessiten, ara més que mai, fer sentir la seva veu a l’hora de gestionar instruments de supervivència o reclamar ajuts directes a les diferents administracions.

Trajectòria i vida pública
Titulat en enginyeria electrònica industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Cañete ha estat professor i col·laborador a l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També ha col·laborat amb diverses institucions com la Fundació Bosch i Gimpera i la Cambra de Comerç de Barcelona, i ha coordinat els programes Escola-Empresa del departament de Formació de la Generalitat de Catalunya.

El candidat ha participat i participa en diferents fòrums en representació del món associatiu: va ser Secretari General d’AMELEC (
Associació Espanyola de Fabricants Exportadors de Material Elèctric i Electrònic),  Membre del Consell Rector d’ACC10, agència de suport per a la competitivitat de l’empresa catalana experta en innovació i internacionalització. Actualment és president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) i vicepresident i portaveu de la Plataforma Pymes.
En l’àmbit privat, Cañete ha dirigit el Consorci de Fabricants de Material Elèctric (COFME) format per 9 empreses del sector elèctric, amb una facturació de 260 milions d‘euros a l’any. Actualment és el president honorífic.

Cañete més personal
Casat i amb 3 fills, és un enamorat de la Costa Brava i gaudeix de les estones en família passejant per la vora del mar. Fer esport el relaxa i sempre que pot no es perd un partit del Barça